För en vecka sen trodde vi att våren var på väg. Vi var ute och fixade i trädgården, jag försökte starta traktorn som står i vårt garage. Jag fick igång den men det var för många spakar för att jag skulle kunna köra den:( Som tur var har ägarinnan till traktorn lovat att jag ska få en lektion senare i vår. Vi har också varit och shoppat upp oss på en massa frön och lökar, det känns som man måste lära sig sånt nu när man bor i ett hus. För mig som planterade min första blomma för ett år sen är det en lång väg att gå men det blir nog bra. Till att början med måste man ha ett land och det har jag iaf klarat av att gräva:)

Goda vänner och mat

Jenny åkte till Spanien i veckan och ni vet vad man säger, när katten är borta… I torsdags kom gamla barndomsvännerna (även kända under namnet Kellersch) på besök. Det har varit en jäkligt härlig helg! Vi har ätit och druckit gott (tycker iaf kocken), jag gjorde bland annat min patenterade fjällkebab men jag kände också att jag var tvungen att testa nått nytt… Under en shoppinghelg i Östersund förra helgen sprang vi på en superhärlig liten deli som heter Grändens Deli! (Ett måste framöver när jag är i stan!) Förutom en väldigt god lunch hittade jag också Spetzle! För er som inte är bekanta med Spetzle så är det en kraftig pasta gjord på durumvete och en jäkla massa ägg. Den har ungefär den dubbla koktiden mot vanlig pasta! Kommer man över ett paket spetzle så finns det egentligen bara en sak att göra.. Kasnocken! Vill du testa så har du instruktioner längst ner:)

IMG_2192

Det stora äventyret

Eftersom liftarna har stängt var jag tvungen att fundera en vända på vad man ska hitta på för äventyr med grabbarna när dem var här. Det slutade med att vi hyrde snöskor och gav oss iväg på fjället. Vissa av oss var ganska skeptiska men det var faktiskt ganska kul och jag kan absolut tänka mig att göra det igen. Men det var först på vägen hem som det riktiga äventyret drog igång! När vi närmar oss Klövsjö ser jag något brunt i skogen och bara för att försäkra mig om att jag säkert såg fel vänder jag bilen, det visade sig att jag inte såg fel. Ca 40-50 meter från bilen står det en livs levande (och yrvaken) brunbjörn! Den stod där inne i skogen och kollade på oss och när vi sen åkte vidare springer björnen längs med vägen! Spana in filmen vettja! Det här är alltså bara några kilometer från vårt hem. Idag är det söndag och grabbarna har åkt hemåt, jag bestämde mig för att ta skidorna och hudarna och gå upp för Klövsjöbackarna. Uppe på toppen ser jag att det är fler än jag som gillar stängda skidbackar… Björnspår mitt i backen! Från och med nu stannar jag inomhus!

 

IMG_2209

IMG_2212

Kasnocken!

En av Österrikes nationalrätter görs just på Spetzle och en jäkla massa ost! Hur gör man då? Koka Spetzlen (250 g), stek några charlottenlökar och häll sedan på en skvätt vitt vin. Sen häller du på spetzlen, nästan lika mycket ost (Gärna Gruyere) och en skvätt grädde. Stek alltihop i ca 10-15 minuter tills osten blivit knaprig och härlig! Lite av en kaloribomb men fantastiskt gott! Görs bäst i en gjutjärnspanna.

Lämna en kommentar