Efter att ha haft en ganska hektiskt höst känns det konstigt att nu vara helt lediga båda två. Är det något som vi inte varit speciellt duktiga på tidigare så är det att ta det lugnt, men det har vi i alla fall lyckats ganska bra med under vår vecka i Raglan.

Raglan är en liten surfby på den norra öns västkust ca 2 timmar från Auckland. Just nu är det vår här och turismen har precis kommit igång, likaså vädret. Det har tydligen varit riktigt dåligt i flera månader men vi har haft härliga vårdagar som kan jämföras med svensk sommar. Strax under 20 grader och växlande sol och moln. Helt perfekt när man reser med Abbe!

Raglan har också visat sig vara en riktigt bra lekplats för både stora och små. Det finns (förutom stränder) en med svenska mått mätt enorm lekplats och bredvid den en skatepark, ytterligare några stenkast därifrån ett par hippstriga Yogastudios.

Eftersom Marcus ”satsning” på Kite surfing egentligen inte blev något mer än en väldigt dyr investering i utrustning så känns spontanköpet av en skateboard som ett steg i rätt riktning. Den var betydligt billigare och skulle ju kunna hänga på väggen som cool souvenir om den inte kommer till användning:)

Vår NZ-familj

I Raglan har vi bott i en lägenhet i en familjs villa, vi fick delad vårdnad om deras kycklingar, katt och hund och fri tillgång till trädgård. Det är den typen av familjer som gör att vi älskar AirBNB! Vi fick verkligen en direktkanal in i Raglan och alla bra DO’s and DON’Ts! Att barnen dessutom kunde lära Marcus åka skateboard och att vi fick låna mormorns bil var ytterligare bonus:)

Nu har vi just landat i huvudstaden Wellington och ska hänga här för lite storstadspuls i några dagar. Hit åkte vi med tåg, riktigt vacker tågresa och det är ett ganska smidigt sätt att resa med Abbe, han kan gå runt istället för att behöva sitta fastspänd i en bilbarnstol.

Tjing tjing!

 

Lämna en kommentar