Inget vatten i huset, första grannmiddagen, första norrlandsvännen på besök, blixtvisit från Stockholm, vackert väder, fina pister, nytt föreningsengagemang och intervju i Mitt i Södermalm.

Jenny har varit i Östersund måndag till torsdag (i vanlig ordning) och jag har varit på hemmaplan i Klövsjö. Det är lite otippat att vi flyttat 50 mil norr över och sen sitter vi i varsin stad/by fyra dagar i veckan och ses på helgerna. Vi har å andra sidan haft magiskt fina helger, vi har också fullt upp på jobbet båda två så det är kanske lika bra:)

Nya vänner

Det känns som att vi lite smått har börjat acklimatisera oss här uppe, det har bara gått ett par veckor men vi börjar känna oss som hemma. Vi har också blivit bjudna på grannmiddag, det var väldigt trevligt och maten smakade utmärkt (tack!). Förutom att det var trevligt så var det också lärorikt. Vi fick lite mer info om byn, praktiska tips och framförallt så har Jenny nu sitt första lokala föreningsengagemang, jag visste att det skulle gå fort men att hon skulle naila det på bara nån vecka:) Jenny Ståhl är numera medarrangör av Klövsjöslaget som går av stapeln den 6 augusti! Ni är alla välkomna upp på en mäktig brännbollsupplevelse i Sveriges vackraste by:) Klicka här för att läsa mer om Klövsjöslaget. I helgen har vi dessutom haft en nyvunnen vän och kollega på besök från Östersund, tack för norrlandslektionerna, geografikunskaper och många skratt. Som om inte det var nog med socialiserande hade vi finbesök av Stockholms vassaste fotbollslag. Goldens Studs egna fotbollsgeneral gled förbi på en snabb söndagslunch. De saknar troligen en lagom medioker mittfältare till kommande säsong, klicka här för att se info om första uttagning och kontaktuppgifter. 

Allt nåt som pajar

Trenden med att det inte går en vecka utan att något går sönder håller i sig… Den här veckans krångel var att vattenrören till huset frös. Det innebär alltså att vi inte hade något vatten. Det är tydligen ganska vanligt när man går från Väldigt kallt till mindre kallt. Vi fick också lära oss att man intill vattenrören har någon form av värmetråd för att det inte ska kunna frysa, men om elen inte funkar så blir det inte så varmt, och blir det inte så varmt så fryser det… Tur att vi inte köpt hus utan hyr så att vi har någon att ringa! Hur skulle det gå annars!? Tack!

Artikel i Mitt i

Om ni vill veta varför vi lämnade Södermalm för fjällen så var det just det som Mitt i Södermalm undrade, på sida 10 kan du läsa mer. Om ni inte känner för att läsa kan ni bara komma och se själva:)

http://epaper.mitti.se/epaper_miis/veckanspdf/miis.pdf

Riktigt fin skiddag idag!

Riktigt fin skiddag idag!

Lämna en kommentar