Peppen var total när vi vaknade imorse och insåg att det låg snö på marken. Vi inser givetvis att det dröjer till vi får ta fram skidorna och stjärtlapparna men det känns jäkligt kul att det närmar sig!

Barnsnackimg_4326

I veckan har vi haft finbesök från stan (inte Östersund som här kallas för stan) utan STAN. Min bror + tjej Moa och deras nykläckta lilla charmtroll Ed! Är han inte söt så säg 🙂 Vi har fått bra pepptalk inför vår lilla rackare som kommer i december men också bra tillfälle att lära sig ett och annat som kan vara bra att känna till inför nedkomsten.. Har exempelvis fått bekanta oss med begreppet ryggbajs, antingen så vet ni vad det är eller så är ni lyckligt ovetande ett tag till.. Också skönt att få fråga några experter om hur det funkar och vad man behöver osv. Vi har givetvis fått provbära också:) Vi har även varit på MVC (Mödravårdscentralen) och kontrollerat att lillgrabben mår fint, allt verkar vara prima.

Potatisskörd

Igår var det även dags för potatisskörd! Det är ju inte det samma som att plocka upp ett par rader på tomten.. Nej nej här har vi blivit ”delägare” i grannens AKA hyresvärdarnas land, det är inget man plockar för hand utan givetvis med en traktor till hjälp. Skulle gissa att vi kanske plockade upp en 150-200 kg potatis. Om ni kommer på besök så vet ni vad vi kommer lägga på tallrikarna.

Vår del av potatisskörden.

Vår del av potatisskörden.

Konferenciergigg

I torsdags hade Berg och Härjedalens kommuner sin årliga Företagarkväll, årets företagare och serviceperson skulle koras. Det var galamiddag på Storhogna Högfjällshotell och givetvis gjorde konferenciern vad han kunde för att hålla sig framme. Grattis till alla vinnare, speciellt grattis till Jan som driver Nya Tonys Pizzeria i Vemdalen som vann årets Serviceperson i Härjedalens kommun! Välförtjänt! Kanske dags att byta namn till Jans pizzeria?

Lektion i Klövsjökunskap
Idag har vi även lärt oss allt (eller mycket) som är värt att veta om Klövsjö, vi har nämligen fått en privatguidning av Klövsjös egna Bryggerimästare Jan Zakrisson! I fem timmar var vi runt på kända och okända håll i byn! Stort tack!

Också kul att Vemdalen rekommenderas i The Guardian:).

 

 

Lämna en kommentar