Just nu är vi inne i en sjukt jobbig period med förkylning, snor och sömnlösa nätter. Märtha (som annars är världens bästa bebis) kan bara vara utan mig (Jenny) i 7,5 minuter innan hon vaknar och gallskriker sitt mest högljuda skrik! Hon tycker till och med att babynestet som ligger i vår säng är för långt bort. Det är ju en period, den går snart över men mina depåer börjar sina.. ansiktsfärgen börjar bli mer åt det vitgrå tillskillnad från den tinande gräsmattan.. i natt har Märtha väckt mig 5 gånger.. och i skrivande stund är klockan 04.13. (skrivet förr förra veckan men det är först nu jag hinner lägga upp?..)

Bra mamma?
Energilösheten och avsaknaden av ett bra tålamod lyser igenom på lite olika sätt. Tar jag ett steg tillbaka och ser på situationen så är det komiskt. Men jag kanske inte alltid är den bästa mamman. Det förstår man då vi har en treåring som upprepar allt och suger åt sig nya ord och kunskap. Märtha har som sagt varit lite krasslig sista tiden, en morgon skrek hon lite extra på skötbordet och Albert störtar in på toaletten. Radion stod på i köket och jag var i min amningsdimma. ”Stäng av” skriker han till mig, jag som helt sonika tror att det är P4 radio Jämtland som stör honom frågar ”Vad?” 
”- Bebben!! Jag blir galen!”
Det är inte han själv som har hittat på den där ordföljden. Inte heller reaktionen när Märtha vaknar lite för tidigt i vagnen.. ”Å nej, Ärta vaken”.
Borde inte alla som känner att de har utvecklingsbehov ha en treåring som konstant följer med och identifierar later och osköna uttryck.. 

Trotsig treåring 
Även Albert har en lite tuffare period, jag vet ju hur arg jag kan vara när jag har PMS eller under graviditeterna. Men att säga nej eller tvärt om till allt vad min omgivning säger konstant i 18 dagar i sträck har jag aldrig gjort. Allt är en kamp, att äta frukost, ta på kläder, ta av kläder, tvätta händer, gå ut, gå in.. både hot och mutor är provat och inget går. Det tog 4 h att gå 600 m och besöka ICA och biblioteket idag. Pust! Men väl där hittar Abbe en sjukt passande bok för mig, ”lek istället för bråk – 64 lekar för en enklare vardag med barn.” Den ska läsas/bläddras i innan veckan är slut. Jag har även anmält mig till en föräldrarutbildning, Komet heter den. Något som gått den?

Hur är fjällivet annars och hur mår vi? 
Jo men det går bra, vi njuter för fulla muggar! Lite extra när solen tittar fram o snön glänser. Nu har snön kommit tillbaka! yey! När jag har ork gör jag och barnen lite utflykter. Vi har varit på Öja (ön i Klövsjön) och eldat, kört 1/2 varv på 2,5 km spåret.. Tur att man kan ta liften upp när man tröttnat. Åkt till Jaktstugan och imorgon ska vi till Samevistet. Fika är obligatoriskt för barn o ammande mamma, annars kan det kvitta 😉 

Taggade barn inför turen med vesslan upp till jaktstugan på Vemdalsskalet

Halland o nattåg 
Klimatångesten är konstant även i familjen Ståhl, så det fick bli nattåg även om vi bara skulle ner till Halland en weekend. Men dra mig baklänges så mysigt det är! Hela familjen är samlad i samma rum i minst 12 h. Yey! Trötta småbarnsföräldrar sover fantastiskt bra även på hårdare dynor 🙂 

Anledningen till Hallandstrippen var min mellansyrra Emmas 40 års firande, Så härligt! Jag säger som Märthas tröja ”Jag behöver inga superkrafter, jag har min familj”. Det är familjen o vänner vi saknar mest här uppe, men vi är bra på att träffas ofta. När det är längre avstånd blir det längre vistelser och då blir det mer kvalité i hänget. 


Det är sjukt roligt att jag har skrivit ett bloggstycke i veckan de sista tre veckorna och jag har aldrig tid att publicera!! Idag blev det väldigt aktuellt ang. nattågen. SJ trafikerar inte sträckan GBG-Östersund med nattåg från dec 2020. Men vad fan, skärp er! Jag trodde vi skulle gå mot ett mer utsläppsfritt samhälle! För klimatets skull så får trafikverket o SJ o de andra aktörerna se till helheten, och inte bara räkna o upphandla delar av sträckor som ger mest vinst.. Vill du vara med och påverkan och skriva under på denna kampanj? klicka här

Lämna en kommentar