Det var det minsta man kan säga! I helgen hade vi besök av ett par cykelglada vänner från storstan. Jenny har cyklat en hel del landsväg tidigare (Vättern bl.a). Marcus däremot har en Biltema-cykel och har sällan kommit upp i hastigheter över 15 km i timmen på två hjul.

Sedan vi flyttade upp har vi snackat om att vi självklart måste komma igång och cykla mountainbike. Men som med så mycket annat så har det inte blivit av. Vi hyrde cyklar på Skalet och efter lite guidning från Johan (Tack!) gav vi oss iväg. Först cyklade vi bara uppåt och vi blev alla lite oroliga för vi hade gett oss inpå men när det väl plattade ut och man kunde börja trampa på så var det riktigt jäkla ball!
Som offpist
Det var en häftig känsla när man slingade sig fram på smala stigar och försökte parera för stenar, stockar och vattenpölar… Men vissa vattenpölar var helt enkelt bara för stora och roliga för att man skulle kunna undvika:) Det blev lite blött men var nog ändå en av dagens höjdpunkter!
En revolution för den late!
Nåt geni har dessutom uppfunnit el-mountainbikes som Marcus fått testa (som en tjänstefordon). Från dalen till Hovdetoppen på 10 minuter! Här behövs det inga öppna liftar:)
Uppmaning till alla er tveksamma: Give it at try!
1IMG_8875IMG_3542

Lämna en kommentar