Min dag innehöll inte så mycket adrenalin men en riktigt härlig upplevelse…

Under den här resan har jag snöat in ordentligt på dryck, så om jag nu skulle få en dag att göra exakt vad jag ville i ett land fullt av härlig dryckeskultur då var det bara att köra!

Dryckesdagen började med att jag tog bilen själv till grannbyn Cardrona (jag har för övrigt börjat uppskatta att åka bil ibland, så länge man inte ska långt och Abbe antingen sover eller är någon annanstans:)). I Cardrona finns nämligen ett destilleri som gör sin egen vodka, gin, likör och sist men inte minst whisky. Det öppnade för bara några år sen så whiskyn produceras varje vecka men kommer först att tappas upp om 10 år. Det är vad jag kallar långsiktiga investeringar. Alla utom whiskeyn fick jag smaka på under min snabbkurs i destillering.

Mer dryck
Efter detta var jag fortfarande törstig så jag tog mig vidare till Rippon Winery som är en lokal vingård med långa traditioner av vinproduktion och en magisk utsikt. Där blev det vinprovning och promenad ute i vinproduktionen.

För att verkligen avsluta kvällen på ett värdigt sätt fick jag med mig fru Ståhl på middag på det lokala bryggeriet som gjorde riktigt härlig öl!

Svarta guldet
Det här var bara en dag men resan har innefattat mängder av dryck. Bland annat har jag till Jennys stora glädje rekat kafferosterier i nästan varje stad vi varit. Det har blivit många koppar och mycket snack om rostning, bönor mm:)

Jenny vann helt klart äventyrs- och nära-döden-poängen men jag hade en riktigt härlig dag och blev ju dessutom lite på pickalurven innan dagen var slut, och eftersom det inte händer så ofta som småbarnsförälder så är jag riktigt nöjd!

Landat i Sverige
Nu har vi just landat i Sverige och en längre sammanfattning av resan kommer att komma senare men vilken resa det varit! Vi har tappat en mobiltelefon, ett par glasögon, sjutton bäbisprylar, och kontot är inrte direkt välfyllt. Nu blir det vatten och bröd i några månader men först jul i Halland.

God Jul!

Lämna en kommentar