Den gångna veckan har det hänt grejer på matfronten i lilla byn Klövsjö. Som vi nämnde i förra inlägget så har det öppnat en ny restaurang i byn.  Nu har vi alltså tre restauranger, ett mejeri, ett bageri och ett bryggeri. Det är inte illa för en by med 300 invånare.

Förra helgen var det Höstmarknad där många av de lokala matproducenterna ställde ut och sålde allt från sylt och marmelad till tvålar och fårfällar (Vi kom därifrån med en fin vit fäll). Nu i helgen var det istället skördefest, ungefär lika mycket folk och massa god mat.

Chans att damma av lederhosen

Igår var det då dags för nästa matevent, då var det restaurangen Humleliret och Klövsjö Gårdsbryggeri som bjöd in till Oktoberfest. Det fanns tyvärr inga enlitersmass (öl) men det fanns många små:) Nayar som är kock hade stått hela dagen och grillat en av gårdens grisar (R.I.P) som var fantastiskt gott! Den grisen dog inte i onödan!

För att bevara mitt Österrikiska arv tog jag givetvis på mig mina lederhosen, med risk för att vissa bybor säkerligen kollade lite extra misstänksamt på den där nya Stockholmarn men det var det värt:)

Traktorbesök och söndagmiddag

Idag har jag (Marcus) också fått uppleva något speciellt. Efter allt matfokus blev jag inspirerad att själva stå vid grytorna så idag har det gjorts fyra sorters potatis (Bland annat sötpotatisajoli som kan rekommenderas) och grillat lammracks från granngården (inte butikskedjan). Men för att slippa äta upp allt själv (eftersom Jenny är bortrest) bjöd jag över Klövsjöbon Torgny att hjälpa mig.. Det var första, men förhoppningsvis inte sista, gången som någon tagit traktorn när de ska hem till mig på besök… Händer bara på landet:)

Idag har det varit riktigt fint höstväder så jag avslutar med ett par traditionsenliga Klövsjöbilder:)
vackervy

Regnbåge öven Klövsjö

Regnbåge öven Klövsjö

Lämna en kommentar