Den senaste veckan har varit startskottet på en ny härlig vintersäsong.. Och vilken start det varit! Rekordmässa och rekordsnö! Som extra krydda på moset har vi haft föräldrar från Stockholm på besök, firat födelsedag och ätit massa god mat.

Besökarrekord

En stor anledning till att folk kommer hit under höstlovet är för att titta till stugan inför vintern. Vad de inte visste var att det är försent, vintern är redan här i full prakt!! Ytterligare en stor anledning till att stugägare och andra besöker oss under den här perioden är mässan Lodge & Lya som vi på Destination Vemdalen arrangerar. Det har varit en hit från start för 7 år sedan men i år slog vi till med ett ordentligt rekord och en riktigt kanonmässa! Jag älskar verkligen när det är fullt pådrag och alla måste vara på topp för att få ihop det, det här var en sån helg. Det har varit långa arbetsdagar men jäklar va kul! Stort tack till alla som besökt, bidragit, projektlett och jobbat med mässan!

Det är extra kul att när vi sammanställde antalet besökare landade vi på drygt 8 200 besökare på två dagar! Det i ett område som har ca 1000 invånare och i fjol hade mässan 7 300 besökare. 

Rekordsnö!

Vi får givetvis tacka vädergudarna som säkerligen bidrog till att få oss över det gamla rekordet. I veckan har snön vräkt ner och i torsdags öppnade de första längdspåren och som om inte det vore nog smygstartade skidbackarna med att öppna upp barnbackarna. Nästa helg blir det säkert fler backar som öppnar.

Recycling på fjällvis

Destinationsbolaget har de sista åren plockat ner massa gamla uttjänta ledskyltar i samband med att vi bytt ut dem. De gamla skyltarna har sen dess fyllt vårt lilla förråd. Vi beslutade oss för att ändra på det. Vi sålde istället skyltarna till besökarna på Lodge & Lya och öronmärker alla intäkter till att förbättra leder och köpa nya skyltar! Vi sålde gamla skrotskyltar för 30 000:- som vi nu kan investera i nya!

Fältreporter Ståhl

Tyvärr kvalificerade jag mig inte för att stå framför kameran men jag fick agera reporter och kameraman när jag gjorde en kort intervju med Peder Lamm som fanns med oss på mässan.

Här kan du se inslaget:)

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/rekordmassa-i-vemdalen

img_4569

Vecka 34

Lillgrabben där inne blir knappast mindre men han verkar leva livet och motionerar regelbundet. Lite jobbigare är det för Jenny som behöver släpa på honom, dela med sig av all energi och inte heller får sova speciellt gott på nätterna. Nu är det bara 7 veckor kvar och vagn, bilbarnstol, Voksipåse mm är inköpt.

Viltgryta de la mums mums

I helgen kom vi över 15 kg renkött (direkt från renägaren). En liten del har snart puttrat i två timmar och ska snart ätas upp tillsammans med Jennys hemgjorda gelé.

img_4578

Ha en härlig söndagkväll!

XOXO

img_4535

kvällspulkaåkning i pisten i Klövsjö

Lämna en kommentar