Har ni som vi haft lite semester från Internet och Sociala medier? Bra där! Nu har vi varit tillbaka i en dryg vecka och det hela började med en helkväll i Östersund med vår alldeles egna Östersundsciceron Jenny ”Kakan” Karlsson som visade oss hur Storsjöyra ska tas! Höjdpunkten var utan tvekan Jämtlands presidents (Ewert Ljusberg) tal till folket om humanism och fantastiska Jämtland, en av de bättre raderna ur talet: ”Throw Trump on the Dump!”. Se hela talet och animerade dataspelet här.

Landskampspremiär för Marcus
Man brukar ju säga att det aldrig är försent, det gäller tydligen även för landskamper i fotboll. Innan semestern premiärspelade Marcus sin första landskamp Sverige-Norge. Ni kanske inte har hört talas om matchen? Det kan ha att göra med att den spelades i Os i Norge och varken Zlatan eller Solskjaer (Har Norge haft någon bra fotbollsspelare efter honom??) var med. Matchen är en tradition som går tillbaka 1949! Varje år sedan dess har Klövsjö och Os mötts i en dam- och en herrlandskamp som avslutas med en fantastisk bankett! Herrarna vann sin match, ingen bröt benet och Marcus fick spela ett tag! Marcus kunde också konstatera att norska är lättare att förstå än Klövsjömål.

Kreativitetens tid
Jenny har under våren och sommaren kommit in o Creative mode 2.0. Det leder bland annat till att många runt omkring blir glada, som exempelvis får en ny haklapp  i coolt tyg eller en babynest som bebisar kan ligga och chilla i. Kolla bilderna 🙂  Vi har också skördat våra första hemmaplanterade grönsaker! Hemmaodlade morötter är fantastiskt!

Brännboll är en sport! (Även kallad det historiska 16:onde Klövsjöslaget!)
Jag tror att de flesta håller med när jag drar en parallell mellan brännboll, burken och hela havet stormar. Alla är lekar man lekte när man var liten. Det har dock visat sig att det finns en hela annan syn på det. Brännboll är en sport. Punkt! I helgen gick Klövsjöslaget av stapeln och som vid alla stora idrottsevenemang är Jenny inte sen att lägga sina fingrar i syltburken. Den nyblivna BrännbollsJennyralen var ansvarig för turneringen som bestod av 10 lag varav ett lag var från Umeå (I Umeå har dem en brännbollsturnering som har ca 400 lag varje år!!). Marcus fick det stora uppdraget att agera domare vilket han klarade utan att behöva se kastade brännbollsracket och fula ord.

Over and out!

Klövsjöslagets bästa bild!

Klövsjöslagets bästa bild!

Dreggellapp till Marcus brorson

Dreggellapp till Marcus brorson

Babynest till Marcus brorson

Babynest till Marcus brorson

Båttransport i Stockholm

Båttransport i Stockholm

Lämna en kommentar