Om nån hade frågat mig för några år om jag skulle genomföra ett maraton hade jag utan att blinka svarat nej. Vem gör nåt sånt frivilligt!? Men idag får jag äta upp detJ Måste vara någon typ av ålderstecken:) Att det dessutom råkade bli ett fjällmaraton gjorde inte saken bättre.

Jag hade inget mål förutom att överleva och ta mig runt de 44 kilometrarna. Jag var in i det sista inte säker på om jag skulle klara det (överleva visste jag men det var tveksamt om jag skulle ta mig i mål) men efter halva loppet insåg jag att det här är faktiskt möjligt.

Foto: Mästerfotografen Kalle Vertergård, Vemdalen Foto.

Foto: Mästerfotografen Kalle Vertergård, Vemdalen Foto.

På sju timmar hinner man fundera lite..

Det tog oss 6 timmar och 45 minuter att ta oss igenom de 44 kilometrarna och 1600 höjdmetrarna. Både jag och min medlöpare Richard hade som enda mål att ta oss i mål men efter efter ca 19 km dök det upp en kille bakom oss var från Söderhamn. Då satte vi vårt andra mål… ”Söderhamn” ska inte få springa om! (även om han var trevlig)

Efter ungefär 25 kilometer kommer nästa helt onödiga mål. Rille menar att vi börjat i ett perfekt lugnt tempo och att vi nu kommer att springa om minst 5-10 pers som har gått ut för hårt. Eftersom vi inte hade något mål var det ju helt irrelevant att börja fundera över det, eller?

Väl i mål inser jag att det under många kilometer var just de här två tankarna som fick benen att fortsätta. ”Söderhamn” hängde med oss över en mil och när vi började springa om en första och en andra insåg även jag att det stämmer! Vi kommer att springa om minst 5-10 pers! Vissa perioder var det bara det jag tänkte på… Tävlingsmongot hade vaknat:)

Vi sprang om 14 pers och först efter att vi hade duschat såg vi Söderhamn gå i mål. Vi kom på en delad 82:a plats men vann ändå:)

Oxsjovalen_1

Tack Söderhamn för att du tog bilden:) Hyfsat brant…

Slutsats

Det här är kanske ingen superintressant historia för er som läser men hur klyschigt det än låter så är det du som sätter dina egna mål och det är du som bestämmer vad du vill uppnå! Saker kan gå bra även utan mål men om du verkligen fokuserar och vet vad du vill så kan du ge dig f*n på att du kommer att nå dit.

Kör hårt så ses vi förhoppningsvis på startlinjen nästa år!?

Tack till Petter och Jocke + alla volontärer som gjort ett superjobb för att få till Vemdalen Fjällmaraton.

PS. Nån som har tips på ett par bra trailskor som håller för fjällmiljö:) 

Oxsjövålen_2

Uppe på Oxsjövålen, bara 2 mil kvar:)

efter_målgång

Läs mer om fjällvandring här.

Lämna en kommentar