De senaste veckorna har det hänt en hel del på Nischgården (Vi är fortfarande osäkra på stavningen och den står skriven på olika sätt lite varstans, nån som vet säkert?). För er som inte varit på Nischgården och hälsat på så kan vi börja med att förklara att det är en gammal ombyggd ladugård. Det har bott folk länge men back in the days stod det kossor i vårt vardagsrum:)

Hejdå 70-talet!

När man sparkade ut kossorna och flyttade in var det troligen rea på furu… Det är mestadels furugolv och furuväggar:) Kan möjligtvis ha varit på 70-talet som den senaste renoveringen gjordes. Det är iaf ett supermysigt hus som verkligen passar in i fjällvärlden. Men efter 9 månader kändes andelen furu helt enkelt övermäktig. Vi tog tag i det (framförallt Jenny) så nu har vi inlett en färgattack! Köket som tidigare hade furupanel a la gillestugan har nu fått vita fina väggar och rummet känns dubbelt så stort och mycket ljusare. 

Vin är också inredning

På tomten finns det en gammal fin jordkällare som vi knappt använt, och i väntan på den stora potatisskörden tänkte vi utnyttja rummet till något annat. Redan i vintras la vi in en termometer och rummet håller ganska stabilt 10 grader, det råkar av en slump sammanfalla med den perfekta temperaturen för att lagra vin:)

Vi kan inte mycket om vin förutom att vi älskar att dricka det men nu när vi ändå har plats är det väl lika bra att prova. Det är dessutom lite kittlande att de små rackarna ska ligga och gosa till sig i minst 5-10 år innan vi ska poppa en flaska eller två!

img_4124

Kontorsplatsimg_4134

Vi har också inrett med ett riktigt proffs-hemmakontor i ett av rummen så nu har vi en kanonstol och ett höj- och sänkbart skrivbord! Stort tack till vår ”sponsor” Sedus A.K.A pappa:)

En liten utsiktsbild också…

Nu skulle det vara inredningsspecial men vi kan inte hålla oss från att slinka in med en liten propagandabild från fjällhösten! Bilden är tagen i Hand Lake Village som vi har fått lära oss att Takida sjunger om, på svenska heter det Handsjöbyn men det låter inte lika häftigt:) Det var iaf fantastiskt vackert!

img_4120

Lämna en kommentar