Det är bara två av alla nya lärdomar de senaste veckorna:)

Det har blivit en hel del skidåkning både på längden och tvären de senaste veckorna. Något som känns fantastiskt kul är att vi har fått ett spår exakt utanför dörren! Vi kan alltså ta på oss skidorna på tomten och hoppa på en femkilometersslinga där tre av kilometrarna är elljusspår!

För en dryg vecka sen fick jag till slut mina nya skidor som jag längtat efter, jag insåg efter en och annan gliring från kollegorna att ett par 10 år gamla Snoop daddy inte passar sig om man bor på en skidort. Jag råkade också nämna att jag ibland åker telemark (big fail!) ”det är bara knarkare och tjuvar som åker telemark”:). Jag tog till mig av feedbacken och köpte ett par nya. Jag har försökt förmedla samma rekommendation till min fru men det har inte gett resultat än. Någon som har tips på bra all mountain-skida till fru Ståhl?

Nya skidor ska användas

Mina nya skidor är av det lite bredare slaget ska ”gå hur fint som helst i lössnö”, det var något jag ville uppleva och passande nog snöade det i helgen! Jag, min bror och en vän som heter Filip gav oss iväg, eftersom Alex är gammal Vemdalssäsongare tog han med oss på en fin tur i ”Dassrännan”. Det var fantastiskt fint! Säsongens bästa! Ändå till stenen var framme.. Mina två skiddagar gamla skidor är nu på totalrenovering efter att ”träkärnan knäckts”. Vet inte exakt vad det innebär men det låter inte lovande! Men vet ni vad… Det var värt det:)

Världens sötaste killingar/lamm

Vi har också haft en del kontakt med djurgrannarna i Klövsjö. Dels har vi våra fantastiska och coola off pist-får som varje helg pulsar sig genom snön för att komma fram till oss och äta vår kompost ur handen på oss, i helgen fick Jenny en puss också:) I måndags kväll var vi en sväng till nästa gård som ligger ca 200 meter från oss, dem har både får och getter på gården och de senaste veckorna har de fått ungefär 45 lamm och killingar. Nu undrar kanske vissa av er vad som är skillnaden? Jo lammet är fårbarnen och killingar är små getter.. Inga konstigheter det lärde ju sig alla i förskolan….

Off-pistfåren på jakt efter morotsskal mm.

Jenny får en fårpuss

Jenny får en fårpuss

Kontakter är a och o

De kan tyvärr inte ta hand om alla 45 utan har skänkt och försökt sälja djuren men det är inte så lätt. Vi har starka funderingar på att slå till på ett par små söta getter i nästa runda.. Vi får se hur det går med det. Är du också intresserad? Hör av dig så kan vi förmedla kontakten, vi har en bra lina in i getbranschen:)

Efterlysning

Nu när jag inte har några skidor undrar om det är någon som äger ett par pjäxor till ett par gamla träskidor med skruvad stålkant och ”låg fästpunkt” i storlek ca 42. Se bild på skidorna, har ni nåt som är ens i närheten så är jag villig att slå till! (Inget skämt. Jag är allvarlig!)

Nobody puts baby in a corner:)

Nobody puts baby in a corner:)

Gammal fin träskida med låg fästpunkt.

Lämna en kommentar