Tempot i Klövsjö och på bloggen har sänkts något den sista tiden. Samtidigt som björnen vaknade ur sitt ide passade befolkningen på att gå in i sin! Att vi bosatt oss på en ort med en tydlig säsongsverksamhet har tydligt visat sig. Inte för att vi inte visste om det men kommer ändå som en chock när det går så fort. Ena dagen var det mycket folk (förhållandevis) överallt och dagen efter hade alla åkt. I samma veva stängde också alla restauranger och många butiker.

 

För- och nackdelar

Det låter kanske inte så roligt men det har ändå vissa ljuspunkter. Vi har bland annat haft ett par riktigt sköna lugna helger när vi skrotat runt på tomten, lärt känna traktorn, planterat i landet och fixat med huset. Vi har också haft tid att träffa och lära känna en del nya vänner. Och definitivt kommit in i lunken. En annan sak som har sin tydliga fördel är att när alla åker härifrån finns det mer utrymme på fjällen. Vi har gått toppturer och jag har betat av mitt säsongsmål att gå upp på Sonfjället! Det var en riktigt härlig tur och definitivt inte sista (för i år).

Ännu längre norr ut

I helgen var vi i Hotagen, de flesta av er vet säkert redan var det ligger men för er som inte vet så kan jag säga att det ligger i Krokoms kommun. Om du inte vet var det ligger så kan man säga att det ligger nära Norge. Och för er som inte vet var det ligger kan ett besök på Google maps vara på sin platsJ

DSC_000001

Anledningen till att vi var där var i alla fall att vi skulle hälsa på Jennys gamla kollega Sofia från Korpen. Hon, hennes pappa och pojkvän var uppe så vi passade på att åka på Jämtlandsturné. Det var dessutom perfekt timing för födelsedagsbarnet som fyllde år i söndags. Det blev en hel kör kvartett som väckte henne med skönsång och presenter:) Tack för en härlig helg!

Att flytta till landet är trendigt

Det verkar vara fler än vi som funderar på att flytta till landet och det verkar också vara fler som vågat ta steget att prova. För några veckor sen blev vi intervjuade av tidningen Vice, de ville just samla ett gäng nyblivna lantisar och höra vad som var bättre och sämre med att bo på landet. Här hittar du resultatet. Anledningen till att Vice ville lyfta ämnet var att det var en av de mest klickade artiklarna när de hade gjort något liknande i England för ett tag sen. Landet säljer helt enkelt:)

En tjäder men ingen attacktjäder!

En tjäder men ingen attacktjäder!

Spegelblankt

Spegelblankt

Lämna en kommentar