De sista åren har vi haft en ganska tidig säsongsstart men i år skiner snön fortfarande med sin frånvaro. Men det öppnar upp för andra aktiviteter. Långfärdsskridskor till exempel:)

Jag har från ca 6 års ålder tagit avstånd från allt som innebär att jag ska ha skridskor på fötterna. Det började nog med att jag hatade skridskorna när jag gick på någon skridskoskola och sen kom jag aldrig över det. Förrän nu:) När vi köpte huset köpte jag också ett par långfärdsskridskor av den förra ägaren och i veckan kom de äntligen till användning. Min skridskopremiär efter ca 25-30 års uppehåll gick faktiskt ganska bra, vi hade dessutom en magisk soluppgång som förgyllde morgonen. Såna dagar funderar man inte särskilt mycket på varför man flyttade till fjällen (även om de dagarna finns också).

Pulka och skidåkning

Att vi inte fått någon natursnö hindrar inte Abbe från att åka både skidor och pulka. Skidorna hade han på sig redan i somras och promenerade runt på tomten. Vi har indoktrinerat honom väl:):) Sedan någon vecka tillbaka så mullrar snökanonerna på, så nu finns det lite snö att leka på. Vi passade på att åka bort och åka lite pulka och när vi ändå var där kollade på de stora barnen som åkte skidor, Abbe var fascinerad:)

Klimatångest

Googlandet på just ”Klimatångest” har stigit med flera 100% i år. Det är med andra ord trendigt att ha ångest:) Och vi är inte mindre trendkänsliga än att vi plockat upp ångesten. Men nu undrar vi vad vi ska göra med den?

Ena dagen läser man att elbil är det bästa fordonet för klimatet, nästa vecka är det någon som avslår elbilen för att den kostar vår miljö så mycket att producera. Att klimatkompensera för vår (över-) konsumtion kanske är rätt väg? Men blir det verkligen bättre av att man bidrar till att solceller byggs i Thailand om vi ändå fortsätter leva som vi gör?

Förvirringen är total!

Ännu fler premiärer

I helgen var det dessutom premiär för Abbe som bullbagare och han har ätit sitt första julbord. Det här med barnvakt är ju inte helt enkelt när man bor så långt från familj, men då får man ta med sig barnet istället:) I fredags var vi bjuda på julbord på Storhogna Högfjällshotell tillsammans med Marcus kollegor. Det var ett riktigt kanonjulbord och dessutom levererade Abbe på topp! Han satt still i typ en evighet vid matbordet!

Man kan nästan ana vilken bulle Abbe var ansvarig för:)

 

Lämna en kommentar