Om man skulle förknippa alla personer med ett talesätt så skulle man nog sätta ”ordning och reda” på mig. Jag ÄLSKAR att organisera och sortera, och kategorisera, jag blir väldigt lugna av det och själva känslan när jag har koll på grejer är tillfredsställande. När jag då inte har koll eller har glömt något blir jag väldigt stressad. Stressen har jag försökt på olika sätt att träna bort, flytten till Jämtland är en prövning, det är omöjligt att ha koll och kontroll. Jag kan avundas de personer som förknippas med talesättet ”det ordnar sig” (men det gör oftast det).

I veckan hade jag glömt nycklarna till övernattningslägenheten i Östersund, nyckelknippan hängde så sött kvar på kroken hemma i Klövsjö. Tusan! Efter några sms med mina fantastiska hyresvärdar så fick jag reda på att det fanns en extranyckel i Östersund (Phew!), när jag hämtat extranyckeln slås jag av en sådan enorm tacksamhet så jag börjar asgarva i bilen! Vilket fantastiskt skyddsnät som finns omkring oss, det är inte ofta man stannar upp och ser på situationer utifrån och i med flytten så har vi fått möjlighet att göra det lite mer. Vi har ”slängt oss ut” från vårt trygga hörn och mottagandet här i Klövsjö och Vemdalen har varit enormt, alla vill vårt bästa! Vi har bjudits/bjudit på middag och fika, välkomnats till föreningar, fått guidningar i byn och fått nya vänner. Alla borde flytta hit 🙂

Det här med nya vänner är fantastiskt, jag har fått en ny nära vän genom jobbet. En galet bra tjej! Efter 8 dagars vänskap så frågar hon mig ”om jag vet om att jag har två personligheter?” Eee.. Ja, detta är något som jag brukar få förklara för folk då de tycker jag är konstig. (Jag brukar ibland skoja bort det och säga att jag är född i tvillingens stjärntecken, mer om detta en annan gång) Men jag slås igen av en så stor tacksamhet att jag har fått en vän som ser mig som jag är. Att vi bara efter en månads vänskap kan prata om riktigt djupa saker och att jag kan hänga i hennes soffa under en filt när jag känner mig som en urvriden trasa!

Två helger i rad har underbara vänner varit på besök från storstan. I helgen har min bästa kompis och hennes kille varit här, vädergudarna var på vår sida och levererade minst 30 cm nysnö, (igen tacksam) efter lekandet och gapflabben i och utanför backen käkade vi svingod middag på Humleliret och fick en guidad tur på Klövsjö Gårdsbryggeri. Idag har vi varit och kollat på ett fint hus i Vemdalen, kul att det äntligen kommer ut något på Hemnet.

Så här på alla hjärtans dag är jag även väldigt tacksam för att jag har fått gifta mig med Marcus, du är i mina ögon den bästa personen i hela världen!

Pumpa puder med en stav..

Pumpa puder med en stav..

huset vi kollat på

  huset vi kollat på!

Marcus med 6,5 kg seranoskinka

Marcus med 6,5 kg Serranoskinka

vänner framför öltankar..

Vänner framför öltankar..

Lämna en kommentar