I veckan har jag (Jenny) haft min syster med familj på besök (helt fantastiskt!) och det slår oss båda att vuxna och barn ser värden och fjällen från helt olika ögon. Detta kanske är en självklarhet för alla som har barn eller hänger med barn lite oftare än vad vi gör. Jag gillar att byta perspektiv för att få olika vinklar och vyer på saker och ting. Någonting jag har lärt mig i veckan är:

DSC_4387IMG_1146

  • Det finns otroligt mycket att titta på förutom skidbacken när man åker..
  • Snögubbar, snötunnlar och snömurar är riktigt kul att bygga!
  • Vad många barnbackar det finns i Klövsjö och Björnrike..
  • Vilka utvecklingssteg man gör som barn (lite avis)
  • Svarta, röda och blåa backar är faktiskt ganska branta

Det sistnämnda fick jag lära mig i dubbel bemärkelse.. Marcus gjorde en topptur i tisdags, han blev helt såld och igår köpte vi stighudar som skars till och sattes fast på mina telemarksskidor. Vid 11-snåret idag gav vi oss upp för ”lätta slingan” i Klövsjö. Efter 150 meters stigning var jag helt genomsvettig, (gud vad brant den blåa backen är nerifrån!) men 40 minuter senare var vi uppe på toppen och fick kaffe och ostmacka som belöning! Magiskt!

Man måste gå upp för att kunna åka ner..
För er som inte är bekanta med fenomenet stighudar så innebär det att man sätter en typ av skinn (fejk) under skidorna som gör att man får 100% fäste och ca 0% glid. När dem väl är på kan man helt enkelt gå upp för berget istället för att behöva trängas i de ( iofs obefintliga) liftköerna. Det kanske inte är så mycket för att slippa köerna utan snarare en skön träningsform och härlig naturupplevelse. Det är absolut inte sista gången och målet är redan satt… Innan säsongen är slut ska vi upp på Sånfjället, Härjedalens högsta berg! Någon som ska med eller som har möjlighet att visa vägen?
IMG_1236 IMG_1231 DSC_4436

Norrsken
Om det är något som varje norrlänning med lite självrespekt borde ha upplevt så är det Norrskenet. Det är därför något vi hållt spaning efter sen vi flyttade upp! Fram till för ett par dagar sen har vi gjort det helt utan resultat men så helt plötsligt så händer det! Vi fick båda två se det oberoende av varandra. En av oss fick det till och med på bild.

Förstasida på ÖP!
Som vi skrivit om tidigare hade vi en journalist från ÖP som heter Jens på besök för några veckor sen. Han skrev en fin artikel om vår flytt från stan till lilla Klövsjö, den lades ut på op.se men vad vi inte visste då var att Ståhlresan skulle bli framsidesstoff! I veckan kom pappersversionen, förstasida och ett helt uppslag i tidningen. Det var inte illa! 🙂

image2 image1

Balans i livet eller i bålen?
Måste avsluta dagens inlägg med lite ljuv bitterhet. Efter drygt tre månader men smärta i höger axel, skidåkning med en stav, rehabträning och sovandes på vänster sida..  har jag nu fått reda på att jag har min balans i axlarna istället för i bålen (som de flesta andra) det är därför min axel aldrig läker, för den får aldrig vila.. Tack Måva rehab! Så nu är det hårdträning på nedre och inre magmuskler som gäller!

Lämna en kommentar